Україна vs Росія: суд у Гаазі вже цього тижня може ухвалити рішення у справі щодо геноциду

Україна vs Росія: суд у Гаазі вже цього тижня може ухвалити рішення у справі щодо геноциду

Укрінформ
Міжнародний суд ООН у нідерландській Гаазі вже цього тижня може ухвалити рішення про запровадження тимчасових заходів через російську агресію за позовом “Україна проти Росії” щодо геноциду.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Ми просимо, щоб це відбулося найближчими днями”, - наголосила журналістам після засідання суду Коагент України на слуханнях у Міжнародному суді Оксана Золотарьова.

А ще наголосила, що “це рішення матиме ключове значення для продовження консолідації підтримки наших партнерів та інших міжнародних організацій, тому що всі держави світу розуміють, що рішення Міжнародного суду ООН, рішення правосуддя треба виконувати”.

Вона також нагадала, що Росія відмовилася від участі в слуханнях, коли Україна звернулася з вимогою звільнити українських моряків, але згодом виконала рішення суду.

“Я вам хочу нагадати одну історію, коли РФ відмовилася брати участь в засіданні щодо наших моряків, але не пройшло багато часу, як вона їх відпустила”, - підкреслила Золотарьова.

Читайте також: Посол України в Нідерландах: У Гаазі мають бути розкриті російські маніпуляції та розвінчані міфи

Як повідомляв Укрінформ, судові засідання були призначені на 7 і 8 березня 2022 року з 10:00 до 13:00 за місцевим часом.

Варто зазначити, що в даному випадку йдеться про слухання у справі щодо звинувачень у геноциді, відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього. На третій день російського вторгнення Україна направила позов проти Росії до Міжнародного суду ООН з вимогою притягнути агресора до відповідальності за спотворення поняття геноциду. Адже Росія задля виправдання свого нападу фактично намагається змінити реальність. Тож фактично суд має вирішити, чи був в Україні здійснений геноцид. Справа в тому, що Росія, як завжди, намагається все перекрутити, мовляв, Україна начебто винна в геноциді у Донецькій та Луганській областях, і тому Росія була змушена застосувати військову силу.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-