Масовані ракетні атаки підтверджують необхідність визнання рф державою-спонсором тероризму - ОП

Масовані ракетні атаки підтверджують необхідність визнання рф державою-спонсором тероризму - ОП

Укрінформ
Масовані ракетні обстріли підтверджують необхідність швидкого ухвалення Європарламентом резолюції про визнання російської федерації державою – спонсором тероризму.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква під час зустрічі із делегацією членів Європарламенту. Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Жовква провів зустріч із делегацією групи "Зелені – Європейський вільний альянс" Європейського парламенту на чолі з її співпрезидентом Террі Райнтке. До делегації також увійшли члени німецького Бундестагу і парламенту Фінляндії.

Основну увагу на зустрічі приділили спільним зусиллям із протидії російській збройній агресії проти України.

Жовква докладно поінформував європейських депутатів про масштаби й наслідки масованих обстрілів усієї території України росією, які вже стали для країни-агресора традицією.

"Така поведінка росії є прямим обґрунтуванням необхідності ухвалення Європейським парламентом резолюції про визнання Росії державою – спонсором тероризму. І це рішення має бути прийняте вже наступного тижня", – наголосив він.

Читайте також: Заступник глави ОП обговорив у Польщі гарантії безпеки України та інтеграцію в ЄС

Жовква відзначив зусилля групи "Зелені – Європейський вільний альянс" у гарантуванні твердої підтримки України з боку Європарламенту. На особливу увагу заслуговує лобіювання депутатами групи низки важливих ініціатив у лавах парламенту й серед європейських країн з метою проведення належного розслідування російських воєнних злочинів, скоєних на території України, створення спеціального трибуналу для притягнення керівництва та громадян росії до відповідальності, а також вироблення механізму компенсації рф усіх збитків, завданих Україні в результаті повномасштабного вторгнення, сказав він.

"Очікуємо на розширення Європейським Союзом фінансової допомоги для України й розраховуємо на вашу підтримку виділення макрофінансової допомоги обсягом 18 мільярдів євро на 2023 рік", – наголосив Жовква.

Читайте також: Чехія входить до п’ятірки іноземних партнерів за наданням військово-технічної допомоги – ОП

Сторони скоординували подальші спільні зусилля зі зміцнення обороноздатності України, а також участі європейських країн у швидкій відбудові та повоєнному відновленні України.

Як повідомляв Укрінформ, ракетна атака росії проти України 15 листопада завдала від 0,5 млрд до 1 млрд доларів США прямих збитків українській економіці.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-