Українські експерти вже у Польщі: Кулеба обговорив із Рау доступ до місця падіння ракети

Українські експерти вже у Польщі: Кулеба обговорив із Рау доступ до місця падіння ракети

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з польським колегою Збігнєвом Рау доступ української сторони до місця падіння ракети в Пшеводуві.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Провів телефонну розмову зі Збігнєвом Рау. Україна та Польща відкрито та конструктивно взаємодіятимуть щодо інциденту, спричиненого ракетним терором рф проти України. Наші експерти вже в Польщі. Очікуємо на швидкий доступ у взаємодії з польськими правоохоронцями до місця інциденту», - зазначив Кулеба.

Читайте також: США діляться інформацією з Україною щодо ракети, яка впала у Польщі – Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху ракети у вівторок загинули дві людини. Інцидент стався близько 15:40 за місцевим часом.

Президент Польщі Анджей Дуда в середу заявив, що абсолютно нічого не вказує на те, що інцидент у Пшеводуві був навмисним нападом росії. Він додав, що найімовірніше, це була ракета української ППО, і це був нещасний випадок.

Читайте також: Блінкен — про падіння ракети у Польщі: Україна має право захищатися

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала запрошення долучитися до спеціальної міжнародної комісії для розслідування обставин падіння ракети у Польщі.

Фото: twitter/Jarosław Wolski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-