США діляться інформацією з Україною щодо ракети, яка впала у Польщі – Блінкен

США діляться інформацією з Україною щодо ракети, яка впала у Польщі – Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати діляться з Україною наявною інформацією про падіння ракети на польській території.

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у четвер під час пресконференції в Бангкоку, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Ми підтримували регулярні контакти з нашими українськими партнерами. Ми ділимося наявною інформацією», цитує телеканал главу Держдепартаменту США.

Блінкен підкреслив, що розслідування продовжується, втім США «наразі не побачили нічого, що суперечило б попередній оцінці президента Дуди про те, що це, ймовірно, спричинила українська ракета ППО, яка, на жаль, впала в Польщі».

Водночас держсекретар США вкотре наголосив, що «незалежно від подробиць цього інциденту, росія несе відповідальність за те, що сталося».

Читайте також: Блінкен — про падіння ракети у Польщі: Україна має право захищатися

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в польському селі Пшеводув неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху ракети загинули дві людини. За попередньою інформацією, озвученою в середу президентом Польщі, абсолютно нічого не вказує на навмисний напад росії. Дуда тоді зазначив, що, найімовірніше, впала ракета української ППО, і це був нещасний випадок.

Читайте також: Канада теж покладає відповідальність за вибух ракети у Польщі на росію

Інцидент стався в день, коли росія провела масований ракетний обстріл України, запустивши по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури понад 90 ракет. Українська ППО збила абсолютну більшість із них.

Фото: Anusak Laowilas/NurPhoto/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-