росія намагається завадити створенню міжнародного трибуналу — Лубінець

росія намагається завадити створенню міжнародного трибуналу — Лубінець

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що однією з причин того, що досі не був створений міжнародний трибунал проти росії, є те, що сама рф усіляко намагається завадити цьому процесу.

Про це він сказав у ефірі телемарафону, відповідаючи на питання, чому досі не був створений міжнародний трибунал, передає кореспондент Укрінформу.

“На мій погляд, з одного боку - це і бюрократичне затягування, а з іншого — рф максимально вставляє палки у колеса. Вони (росіяни — ред.) працюють з кожною країною, намагаючись не допустити створення трибуналу. З іншого боку, можу і визнати щодо деяких наших партнерів, що наразі у них немає політичної волі до створення такого трибуналу”, - заявив він.

На переконання Лубінця, з такими міжнародними партнерами теж треба працювати.

У свою чергу омбудсмен запевнив, що він, у тому числі, через свої комунікації з омбудсменами світу, буде привертати увагу до системи катівень і фільтраційних таборів, створених російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях України.

“Ми також будемо вимагати створення нарешті окремого трибуналу щодо засудження таких дій”, - підкреслив Лубінець.

Читайте також: Спеціальний міжнародний трибунал над росією: що варто знати

Також Уповноважений з прав людини заявив, що наразі є інформація про одну величезну братську могилу на Херсонщині, і наразі там вже розпочалися усі необхідні процесуальні дії.

“Мені масово задавали питання журналісти, де вони можуть побачити це місце, і я всім пояснюю, що дайте можливість правоохоронцям зафіксувати ці воєнні злочини, після цього ми надамо можливість відвідати це місце”, - сказав він.

Як повідомлялося, правоохоронці знайшли на Херсонщині тіла убитих росіянами фермерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-