рф має бути притягнута до відповідальності й заплатити за шкоду, завдану Україні - Британія в ООН

рф має бути притягнута до відповідальності й заплатити за шкоду, завдану Україні - Британія в ООН

Укрінформ
Велика Британія підтримує прагнення України створити реєстр збитків для забезпечення того, щоб докази руйнувань, спричинених росією, були задокументовані та збережені.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявила постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд під час розгляду проєкту резолюції ГА щодо створення механізму компенсації Україні збитків, завданих російською війною.

«Це важливий перший крок в українських зусиллях з пошуку справедливості відповідно до міжнародного права. Це правильно, що ми починаємо цей процес зараз», - сказала вона.

За словами Вудворд, лише одна країна, росія, несе відповідальність за шкоду, заподіяну Україні. «росія повинна заплатити за цю шкоду. росія має бути притягнута до відповідальності за дії, які є явним порушенням міжнародного права, включаючи Статут ООН», - наголосила вона.

Читайте також: Злочини рф проти України: країни Північної Європи закликають ООН сприяти збору доказів

Постійна представниця Великої Британії при ООН підкреслила, що путін має припинити свою війну, брехню, глобальні руйнування й вивести свої війська з України: «Ми залишаємось непохитними в нашій підтримці України, справедливості та компенсації за шкоду, якої завдала росія».

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок одинадцята надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН розглядає проєкт резолюції щодо створення механізму компенсації Україні збитків, завданих російською війною, передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Читайте також: Репарації Україні за агресію рф: Кислиця представив на Генасамблеї ООН проєкт резолюції

На розгляд Генасамблеї винесено документ під назвою «Забезпечення засобів правового захисту та репарацій у зв’язку з агресією проти України», підготовлений Україною за співавторства майже пів сотні країн.

Документ містить визнання країнами ООН необхідності створення міжнародного механізму відшкодування збитків, завданих Україні російською федерацією, та рекомендації державам щодо створення міжнародного реєстру збитків. Ідеться про документування доказів та інформації щодо шкоди, втрати або каліцтва, заподіяними війною фізичним і юридичним особам, а також державі Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-