Лубінець і посол Туреччини обговорили дотримання прав постраждалих від росії українців

Лубінець і посол Туреччини обговорили дотримання прав постраждалих від росії українців

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець та посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере обговорили дотримання прав постраждалих від росії українців.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Фейсбуці.

Він висловив подяку Президенту Реджепу Тайїпу Ердогану за позицію та зусилля Туреччини як союзника і посередника між Україною та російською федерацією у цій війні.

"Як уповноважений Верховної Ради України з прав людини розповів про ситуацію з правами людини в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України", - зазначив Лубінець.

Під час розмови особлива увага приділялась темі забезпечення додержання прав українців, які утримуються у росії та на тимчасово захоплених територіях.

Сторони обговорили забезпечення виконання росією положень Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, забезпечення реалізації прав громадян України, що постраждали внаслідок російської агресії. Також співрозмовники торкнулись питання дотримання прав громадян України в Туреччині.

Лубінець і Гульдере домовились про інформаційний обмін та подальшу співпрацю.

Читайте також: Делегація Меджлісу обговорила у Туреччині посилення тиску на рф задля звільнення політв'язнів

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Президента України обговорили створення інформаційного правозахисного штабу, який оприлюднюватиме важливі для світової правозахисної спільноти та засобів масової інформації дані про порушення прав людини під час російської агресії.

Фото: Дмитро Лубінець, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-