Постпред США при ООН заявила у Києві: Ми притягнемо росію до відповідальності за воєнні злочини

Постпред США при ООН заявила у Києві: Ми притягнемо росію до відповідальності за воєнні злочини

Укрінформ
Представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд запевнила, що російську армію притягнуть до відповідальності за її воєнні злочини.

Про це вона заявила в Києві на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Вона зазначила, що цього ранку зустрілася з жертвами військових злочинів, а також їхніми сім’ями, які розповіли про свій досвід. “Одна жінка розповіла, як її забрали росіяни, катували, і вона досі страждає на біль у спині, і я можу бачити біль в її очах. Я пообіцяла їй та іншим, що світ з ними, і світ бачить, і я поділяю їхній біль”, - сказала Томас-Грінфілд.

Представник США при ООН додала, що також відвідала криміналістичну лабораторію, де спеціалісти ретельно перевіряють місця військових злочинів і збирають необхідні докази. Американський дипломат підкреслила, що ці докази будуть використані посадовцями, аби побудувати справу проти тих, хто скоїв такі жахливі злочини.

Читайте також: Зеленський зустрівся з представницею США в ООН – про що говорили

“Мій сигнал російським силам простий: ми притягнемо вас до відповідальності за ваші воєнні злочини. Справедливість переможе”, - наголосила Томас-Грінфілд.

“Я повертаюся до Нью-Йорку рішучою щодо того, щоб притягнути росію до відповідальності, продовжувати боротися з продовольчою кризою, робити все можливе, щоб Україна пройшла через місяці зими... США стоятимуть з Україною разом з нашими партнерами і союзниками, скільки буде потрібно. Україна ніколи не буде перемогою для росії. Демократія переможе в цій країні”, - підсумувала Томас-Грінфілд.

Читайте також: До Києва приїхала представниця Сполучених Штатів при ООН

Як повідомлялося, 8 листопада представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд прибула до Києва. Президент Володимир Зеленський на зустрічі із Томас-Грінфілд наголосив на необхідності створення повітряного щита над Україною і продовження зернової угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-