Корнієнко закликав максимально присвятити Україні четвертий саміт Ради Європи

Корнієнко закликав максимально присвятити Україні четвертий саміт Ради Європи

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час виступу на засіданні Комітету міністрів Ради Європи закликав максимально присвятити Україні четвертий саміт Ради Європи.

Про це інформує пресслужба Апарату Верховної Ради, передає Укрінформ.

Зокрема, Корнієнко підтримав проведення четвертого саміту глав держав та урядів Ради Європи у зв’язку з повномасштабною неспровокованою війною росії проти України — учетверте в історії після 1993, 1997 та 2005 років. Він зазначив, що «рішення Комітету міністрів про проведення четвертого саміту Ради Європи є як ніколи нагальним і своєчасним». За його словами, Україна готова активно долучитися, на всіх рівнях і в усіх форматах, у тісній співпраці з ісландським головуванням, до роботи з підготовки рішень цього історичного саміту.

Корнієнко запевнив, що він особисто та Верховна Рада України загалом, як й інші владні установи, зроблять максимум, аби проведення подібного саміту було «максимально про Україну».

«Ми всі маємо глибоко осмислити сьогоднішні трагічні події в центрі Європи, схвалити важливі рішення, яким чином Рада Європи може захистити права людини в умовах тривалої агресивної війни, унеможливити безкарність агресора, запобігти терору та геноциду з боку автократичного режиму, який прагне зберегти уламки останньої імперії», — зауважив Корнієнко.

Також перший віцеспікер наголосив, що обидва головні статутні органи Ради Європи — Комітет міністрів і Парламентська асамблея — продемонстрували неабияку політичну єдність, ухваливши рішення про вигнання та відповідальність агресора, а також про визнання нинішнього московського політичного режиму терористичним.

«Від імені Українського Парламенту висловлюю щиру дяку всім країнам-членам Ради Європи за підтримку і солідарність, неоціненну практичну допомогу у протидії агресору, який кинув виклик цивілізованому світові, знехтував міжнародним правом, підірвав основи світової системи безпеки, що склалася після Другої світової війни», — акцентував Корнієнко.

Окрім того, під час виступу він порушив питання проведення росіянами незаконної примусової евакуації українців із Херсонської області, а також про щоденні умови життя без світла та води через нещодавні обстріли рф енергетичних об’єктів, в яких зараз опинилась Україна і, зокрема, Київ.

«Вірю у нашу спільну Перемогу. Адже нинішня війна — це війна не лише проти України. Це війна проти демократії і спільних цінностей, проти нашого спільного майбутнього, в якій ми обов’язково переможемо», — резюмував перший віцеспікер.

Читайте також: Корнієнко обговорив із делегатами міжпарламентської мережі U4U підтримку України

Як повідомлялося, у ході поїздки до Франції 7-9 листопада перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко бере участь у десятому щорічному Всесвітньому форумі за демократію «Демократія: нова надія?», організованому Радою Європи. Відбудеться низка робочих зустрічей із представниками європейського політикуму й істеблішменту Ради Європи. Водночас Корнієнко на чолі української парламентської делегації братиме участь у Діалозі високого рівня «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-