Корнієнко обговорив із делегатами міжпарламентської мережі U4U підтримку України

Корнієнко обговорив із делегатами міжпарламентської мережі U4U підтримку України

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час зустрічі з делегацією об’єднання парламентаріїв держав-членів Європейського Союзу "United for Ukraine" (U4U) обговорив низку питань, у тому числі підтримку обороноздатності України.

Про це перший віцеспікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"United for Ukraine" (U4U) — це уже більше, ніж дипломатія! Це справжній ефективний канал комунікації наших спільних зусиль у протидії російській агресії проти України, Європи та світу. Це потужне слово України на полі міжнародної політики", – зазначив Корнієнко.

Він поінформував, що обговорив із делегатами U4U безпекову ситуацію, підтримку обороноздатності України, визнання російського режиму терористичним, свідченням чого є останні брутальні атаки росії на українські міста, постійний терор проти мирного цивільного населення, підтримку енергетичної системи Української держави взимку, фінансову та макрофінансову допомогу Україні, санкції проти російського агресора, питання відповідальності росії за скоєні злочини, створення спеціального трибуналу та завершення архітектури міжнародного кримінального правосуддя.

Корнієнко подякував державам U4U за консолідовану позицію щодо важливих питань та ефективну підтримку.

Він наголосив, що Україна розраховує на активну позицію кожного з членів мережі U4U.

"Спільними зусиллями зупинимо російську машину війни і здобудемо перемогу для України — для усього цивілізованого світу", – зазначив перший заступник Голови ВР.

Читайте також: Парламентарії U4U закликали збільшити поставки зброї Україні та посилити санкції проти рф

Як повідомлялося, міжпарламентська мережа U4U ("United for Ukraine" – "Об’єднані для України") об’єднує понад 110 парламентаріїв з 28 країн, які активно підтримують Україну як у своїх державах, так і на міжнародному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-