Парламентарії U4U закликали збільшити поставки зброї Україні та посилити санкції проти рф

Парламентарії U4U закликали збільшити поставки зброї Україні та посилити санкції проти рф

Заява
Укрінформ
Парламентарії U4U - United for Ukraine ("Об’єднані для України") під час зустрічі в Києві узгодили спільну заяву.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Після відвідання Бучі та Бородянки, за результатами нашої зустрічі, члени глобальної мережі парламентаріїв #U4U узгодили спільну заяву», - написав Стефанчук.

Читайте також: Декларація єдності задля європейської України передбачає шість напрямків - віцеспікер

Як зазначається, заява включає ряд пунктів із закликом до негайного збільшення поставок усього необхідного озброєння Україні: створення міжнародного трибуналу щодо воєнних злочинів рф, визнання парламентами світу війни рф проти України геноцидом, посилення санкцій проти рф та її правлячого режиму до рівня повного торговельного ембарго, у тому числі ембарго на енергоносії; надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Крім того, це створення амбітного європейського плану відбудови України; парламентарії підтримують ідею, що всі країни-члени ЄС повинні взяти відповідальність за допомогу у відбудові окремих регіонів України; європейської координації швидкої модернізації гуманітарної допомоги Україні; підтримки на рівні ЄС європейських компаній, які мають торговельні відносини з Україною.

Читайте також: Голови парламентів України і країн Балтії підписали заяву про об’єднання зусиль проти російської агресії

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня делегація парламентаріїв U4U - United for Ukraine ("Об’єднані для України") відвідала Київ. Обговорили питання притягнення росії до відповідальності за воєнні злочини, санкції проти неї, військову та гуманітарну допомогу Україні, вступ України до Європейського Союзу, створення міжнародної коаліції.

Як повідомлялося, міжпарламентська мережа U4U - United for Ukraine ("Об’єднані для України") об’єднує понад 110 парламентаріїв із 28 країн, які активно підтримують Україну як у своїх державах, так і на міжнародному рівні.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-