Декларація єдності задля європейської України передбачає шість напрямків - віцеспікер

Декларація єдності задля європейської України передбачає шість напрямків - віцеспікер

Укрінформ
Підписана під час візиту до Києва групи депутатів-учасників міжнародного об'єднання "United for Ukraine" Декларація єдності задля європейської України передбачає шість напрямків співпраці.

Про це заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, передбачається забезпечення військової підтримки Україні на основі конкретних потреб Збройних сил та гуманітарної допомоги для українців, що були змушені залишити свої домівки через війну.

“Для цього пропонують, щоб ЄС створив міжнародний координаційний механізм, через який така допомога буде надходити від країн-членів і всього світу”, - пояснила Кондратюк.

Читайте також: ЄС збільшить військову допомогу Україні на 500 млн євро – Боррель

Ще одним напрямком роботи, за її словами, визначено санкційний тиск на росію, “який буде настільки потужним, щоб Кремль змушений був припинити війну, у тому числі енергетичне ембарго, щоб не фінансувати воєнну машину Путіна”.

“Депутати наголошують, що скасовувати санкції можна буде тільки після того, як "останній окупант забереться з української землі”, - підкреслила віцеспікер.

Читайте також: Євросоюз готує нову хвилю санкцій проти рф - фон дер Ляєн

Серед напрямків роботи також "план Маршалла" для повоєнної відбудови України, що включатиме масштабні внески від ЄС, окремих країн та репарації з рф, які можна забезпечити коштом конфіскованих російських активів; міжнародний трибунал над рф за воєнні злочини та агресивну війну; інтеграція України до ЄС.

“Депутати закликають невідкладно надати Україні статус країни-кандидата і якнайшвидше перейти до першої стадії інтеграції до єдиного ринку Євросоюзу”, - наголосила Кондратюк.

Читайте також: Фон дер Ляєн передала Зеленському опитувальник для статусу кандидата на членство в ЄС

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та ініціатор міжпарламентської мережі U4U Андрюс Кубілюс підписали в Києві «Декларацію єдності заради європейської України».

До України з візитом прибули 35 депутатів-учасників міжнародного об'єднання "United for Ukraine", у тому числі 11 депутатів Європарламенту.

Об’єднання United for Ukraine ("Разом задля України") заснували з метою координувати зусилля з підтримки України у зв’язку з російською збройною агресією. До нього увійшли понад 150 парламентарів з 28 країн - членів ЄС, Британії, США, Канади, Нової Зеландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-