У Брюсселі відбулася установча зустріч міжпарламентської мережі U4U

У Брюсселі відбулася установча зустріч міжпарламентської мережі U4U

Укрінформ
У Брюсселі відбулася віртуальна зустріч ініціативної групи нової міжпарламентської мережі «U4U - United for Ukraine» («Об’єднані для України»), яка об’єднує більш як 110 парламентаріїв з 28 країн, які активно підтримують Україну як у власних країнах, так і на міжнародному рівні.

Презентація нової мережі відбулася сьогодні в режимі телеконференції за участю європейських та українських політиків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У світлі повномасштабного вторгнення росії в Україну ми здійснюємо цілеспрямовані та скоординовані дії для надання Україні всієї можливої допомоги. Ми всі стурбовані злочинною війною путіна проти України та стражданнями людей. Саме тому ми продовжуємо порушувати питання щодо постачання зброї, санкцій Заходу (проти країни-агресора), заходів з відновлення інфраструктури та економіки України, її європейської інтеграції тощо», - йдеться в установчому листі нової міжпарламентської мережі, який є у розпорядженні Укрінформу.

Як зазначають організатори, мережа «Об’єднані для України» слугуватиме міжнародною платформою для законотворців з Європи, Канади, Сполучених Штатів та інших країн демократичного світу, які мають намір регулярно обмінюватися ідеями та координувати міжнародні ініціативи для об’єднаної відповіді колективного Заходу на ганебну атаку росії проти усієї Європи.

«Підступна злочинна війна, яку розв’язав путін, сколихнула всю Європу та увесь світ. Бомбардування та ракетні обстріли, які російська федерація здійснює проти мирних українських міст, спричиняють масові жертви серед мирного населення. Це неможливо терпіти, і не можна сподіватися, що цей злочинний диктаторський режим зупиниться лише на Україні. Весь світ має об’єднатися, що припинити ці нічим не виправдані вбивства та зламати хребет агресору», - зазначив під час віртуального звернення до учасників заходу Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

За його словами, Україна хоче, щоб її голос чули у світі, та вирішували глобальні проблеми не замість України, але разом з нею. Платформа U4U є важливим інструментом для цього. В її рамках Україна пропонуватиме нові ініціативи та заходи, спрямовані на відновлення миру й справедливості, для покарання агресора та зміцнення світової демократії.

«Ми лише на початку запеклої боротьби з російською диктатурою, яку путін хоче нав’язати усьому світу. Україна зараз на передньому краї цієї боротьби, по суті, саме вона бореться зараз за вільний світ та за мирну Європу», - сказав Голова Верховної Ради України.

Він нагадав, що пріоритетами політичного керівництва України та всього її народу є швидке набуття членства в Європейському Союзі, закриття неба над Україною, гарантії її реальної безпеки, посилення санкційного тиску на росію, введення ембарго на торгівлю російськими енергоресурсами, недопущення гуманітарної катастрофи в Україні.

Керівник Українського парламенту окремо застеріг від ядерного шантажу та ядерного тероризму з боку росії.

«Ми бачимо, що весь цивілізований світ – разом з Україною, і ми щиро за це вдячні», - наголосив Стефанчук.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року путінська росія розпочала неспровоковану війну проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Європейський Союз застосував проти росії вже чотири пакети санкцій, які ізолюють агресора від світової економічної системи, та розробляє п’ятий пакет санкцій.

Низка впливових європейських країн та лідерів запропонували утворити Міжнародний трибунал для розслідування та покарання злочинів, які путінська росія масовано вчиняє зараз на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-