Костін обговорив з екссуддею МКС розслідування воєнних злочинів

Костін обговорив з екссуддею МКС розслідування воєнних злочинів

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з колишнім суддею Міжнародного кримінального суду сером Говардом Моррісоном обговорив питання  експертної допомоги у процесі розслідування воєнних злочинів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Костін подякував Моррісону за візит в Україну, підтримку українського народу та фахове сприяння у роботі Офісу генпрокурора.

Він поінформував про комплексну роботу української правоохоронної системи під координацією прокуратури як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Своєю чергою Моррісон зауважив, що спеціальна підготовка суддів національних судів для розгляду справ про воєнні злочини є надзвичайно важливою для забезпечення справедливості та верховенства права. Також він запевнив, що продовжуватиме підтримувати та ділитися експертними знаннями, які б допомогли у притягненні воєнних злочинців до відповідальності.

Читайте також: Спецтрибунал має притягнути вище керівництво рф до відповідальності – Костін в ООН

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Костіна, за час повномасштабного вторгнення російської федерації українські правоохоронці зафіксували понад 300 фактів, які підпадають під визначення геноциду, п'ять проваджень уже розслідуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-