Кулеба наступного тижня відвідає Камбоджу

Кулеба наступного тижня відвідає Камбоджу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 10-12 листопада відвідає з візитом Пномпень (Камбоджа), де візьме участь в офіційній церемонії приєднання України до основоположного документа АСЕАН - Договору про дружбу та співробітництво у Південно-Східній Азії.

Про це повідомляє пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

«Україна системно втілює розроблену в МЗС Азійську стратегію. Лише цього тижня Президент України Володимир Зеленський провів важливі телефонні розмови з Прем’єр-міністром Камбоджі Гун Сеном та Президентом Індонезії Джоко Відодо. Наступного тижня я поїду до Камбоджі, яка нині головує в АСЕАН, для довгоочікуваного приєднання України до основоположного договору АСЕАН та проведення низки двосторонніх зустрічей з країнами регіону”, - поінформував глава української дипломатії.

Кулеба зазначив, що АСЕАН - це потужне об’єднання 10 країн: Брунею, В’єтнаму, Індонезії, Камбоджі, Лаосу, Малайзії, М’янми, Сінгапуру, Таїланду та Філіппін.

«Всі вони по-своєму цікаві для нас з точки зору політичної підтримки, співпраці в оборонній сфері, постачання української агропромислової продукції, просування українських IT-продуктів, взаємовигідної торгівлі тощо. Відносини з АСЕАН - це новий потенціал і нові можливості для України”, - підкреслив він.

Міністр нагадав, що у серпні 2021 року Верховна Рада України отримала статус спостерігача в Міжпарламентській асамблеї АСЕАН, а рік тому МЗС відкрило Центр дослідження країн АСЕАН на базі Київського інституту міжнародних відносин при Київському національному університеті ім. Т. Шевченка для розвитку взаємодії між дослідниками і науковцями України та АСЕАН.

Візит міністра закордонних справ України відбудеться на запрошення камбоджійського колеги Прак Сакхонна, який цьогоріч головує в АСЕАН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-