Членство України в НАТО зміцнить позиції Альянсу - Єрмак

Членство України в НАТО зміцнить позиції Альянсу - Єрмак

Фото
Укрінформ
Україна, яка в майбутньому стане членом НАТО, тільки зміцнить його позиції.

Про це сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час зустрічі з групою глав місій держав – членів НАТО, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Глави держави.

«Ми очікуємо підтвердження політики відкритих дверей Альянсу в контексті заявки України на членство, а також розширення допомоги Україні для посилення ППО. Крім того, очікуємо просування в діалозі з країнами – членами НАТО щодо отримання безпекових гарантій», – зазначив він і нагадав, що міжнародна група експертів під співголовуванням Андрія Єрмака та колишнього Генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена напрацювала рекомендації щодо безпекових гарантій для України, які можуть стати основою Київського безпекового договору.

Читайте також: Залужний обговорив із верховним головнокомандувачем сил НАТО ситуацію на фронті

Єрмак також наголосив на важливості відбудови України та ліквідації наслідків російського вторгнення. За його словами, відбулися дві великі конференції – у Лугано та Берліні, присвячені плану відновлення нашої держави. Втім, зараз українська сторона сконцентрована на реалізації Fast Recovery Plan.

«Тому що 24/7 ми живемо в ситуації, коли всі наші служби працюють на те, щоб забезпечити громадян світлом і теплом, щоб люди мали де жити», – пояснив він. 

Читайте також: Парламент Болгарії схвалив поставки зброї Україні

Крім того, керівник Офісу Президента акцентував на важливості чіткої й потужної реакції з боку лідерів країн – членів НАТО на ядерний шантаж та погрози рф.

«Ці вісім місяців, упродовж яких Україна за підтримки партнерів протистоїть російській агресії, показали, що можна не боятися, та підтвердили лідерство НАТО як найбільш потужного військово-політичного Альянсу світу», – зазначив Єрмак.

Читайте також: Чехія підтримає членство України в НАТО - Зеленський

«Україна демонструє, що може успішно боротися з агресором, та підтверджує, що здатна перемагати з допомогою партнерів. Ми впевнені в нашій перемозі», – додав керівник Офісу Президента.

Заступник керівника Офісу Глави держави Ігор Жовква поінформував іноземних партнерів про ініціативу Президента Володимира Зеленського стосовно укладення спільних декларацій щодо євроатлантичної інтеграції України.

«Першу таку декларацію було підписано між Україною та Чехією на початку цього тижня. Сподіваюся, що ваші країни також підтримають цю ініціативу», – зазначив він.

Читайте також: У НАТО відзначили високий рівень підготовки українських військових моряків

Крім того, Ігор Жовква наголосив на важливості якнайшвидшого отримання нашою країною від Альянсу засобів для протидії БПЛА в межах комплексного пакета допомоги НАТО для України.

У зустрічі взяли участь представники десяти іноземних країн: Глава Місії Албанії при НАТО Вішо Адзязі Ліка, виконувач обов’язків Глави Місії Болгарії при НАТО Златін Крастев, Глава Місії Естонії при НАТО Юрі Луік, Глава Місії Латвії при НАТО Скуджа Едгарс, Глава Місії Литви при НАТО Матуліоніс Дейвідас, Глава Місії Польщі при НАТО Томаш Шатковський, Глава Місії Словаччини при НАТО Петер Батор, Глава Місії Північної Македонії при НАТО Дане Талескі, Глава Місії Румунії при НАТО Себастіан Данут Некулаєску, Глава Місії Чехії при НАТО Якуб Ландовський, а також заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква та Глава Місії України при НАТО Наталія Галібаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-