Зеленський відповів на петицію про визнання суверенітету Ічкерії

Зеленський відповів на петицію про визнання суверенітету Ічкерії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запропонував Міністерству закордонних справ розглянути питання щодо визнання державного суверенітету Чеченської Республіки Ічкерія та внести відповідні пропозиції.

Про це він зазначив у відповіді на відповідну петицію №22/156398-еп, яка раніше набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів, повідомляє Укрінформ.

Глава держави нагадав, що український парламент схвалив Заяву про невизнання окупації росією Ічкерії і назвав існуючий там режим окупаційним та нелегітимним.

Водночас Зеленський зауважив, що відповідно до частини другої статті 19 Конституції органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Так, за його словами, згідно з пунктом 4 частини першої статті 106 Конституції Президент України ухвалює рішення про визнання іноземних держав.

У той же час підпунктом 5 пункту 4 Положення про Міністерство закордонних справ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 30 березня 2016 року № 281, передбачено, що МЗС відповідно до покладених на нього завдань вносить пропозиції щодо визнання Україною іноземних держав, встановлення з ними дипломатичних зносин.

«З огляду на наведене Міністерству закордонних справ України запропоновано розглянути порушене в електронній петиції питання згідно з компетенцією, а також внести відповідні пропозиції», - проінформував Зеленський.

Читайте також: Перемога України на полі бою стане також допомогою в деокупації Ічкерії - Огризко

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила про визнання Чеченської Республіки Ічкерія тимчасово окупованою російською федерацією і засудження вчинення геноциду чеченського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-