Перемога України на полі бою стане також допомогою в деокупації Ічкерії - Огризко

Перемога України на полі бою стане також допомогою в деокупації Ічкерії - Огризко

Укрінформ
Перемога України на полі бою стане також допомогою в деокупації Ічкерії та інших поневолених росією народів, тому чеченська діаспора зі свого боку має порушувати у світі питання надання нашій країні сучасних озброєнь.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження росії Володимир Огризко під час онлайн-виступу на круглому столі в Укрінформі на тему: «Проблеми і перспективи деокупації Чеченської Республіки Ічкерія».

"Наші українські інтереси та інтереси Ічкерії повністю співпадають у головному - у тому, що ми повинні завдати поразки російсько-фашистському режиму, який сьогодні панує в москві. Отже, перший висновок: для того, щоб допомогти Ічкерії, треба допомогти Україні перемогти на полі бою", - сказав Огризко.

Він зауважив, що сьогодні все вирішують Збройні Сили України у битві з російською навалою.

"Саме тому, дорогі наші чеченські друзі, я дуже прошу вас зробити все, що у ваших силах, - а я знаю, що чеченська діаспора у світі, і в Європі в тому числі, є доволі великою і впливовою, - зробити так, щоб ухвалена Верховною Радою України заява (щодо окупації Ічкерії росією - ред.) стала відомою у політичних колах цих європейських і загалом західних країн", - зазначив дипломат.

Читайте також: Визнання Україною незалежності Ічкерії відбулося відповідно до міжнародних норм – Веніславський

За його словами, українські дипломати робитимуть це зі свого боку, однак коли це робитимуть також представники Ічкерії, посилаючись на цей поки що поодинокий прецедент, це також буде величезною допомогою Україні.

"Якщо ваша діаспора ставитиме питання, що Україні треба давати більше сучасних озброєнь, що це допоможе перемогти росію, то це означає, що ми тоді переможемо не лише для України, а й для всіх поневолених народів, включаючи Ічкерію. Це наша спільна позиція, яку, на мою думку, ми повинні проводити повсюдно", - вважає колишній очільник МЗС.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2022 року Верховна Рада засудила акт збройної агресії росії проти ЧРІ, і визнала її територію тимчасово окупованою російською федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-