Із зернової «османської дипломатії» західним лідерам варто винести урок – Подоляк

Із зернової «османської дипломатії» західним лідерам варто винести урок – Подоляк

Укрінформ
Шлях до "вмиротворення" російської федерації лежить лише через розумну демонстрацію сили і західним лідерам варто винести урок із зернової «османської дипломатії».

Про це радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив у Твіттері, коментуючи відновлення роботи "зернового коридору", повідомляє Укрінформ.

"Який урок із зернової "османської дипломатії" варто винести західним лідерам? Шантажист із російським корінням завжди поступається тим, хто сильніший та вміє чітко аргументувати непохитну позицію. Шлях до "вмиротворення" агресора лежить лише через розумну демонстрацію сили", – зазначив Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня російська федерація заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, обґрунтувавши своє рішення "атакою на кораблі чф" у бухті Севастополя, в чому вона звинуватила Україну та Велику Британію. Попри демарш рф 31 жовтня 12 суден із зерном залишили українські порти. У вівторок в ООН заявили, що 2 листопада руху суден по "зерновому коридору" не буде.

Читайте також: У Гутерреша підтвердили домовленість про одноденну паузу в роботі «зернового коридору»

2 листопада президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на засіданні парламентської групи Партії справедливості та розвитку заявив, що роботу “зернового коридору” відновлено, відвантаження зерна здійснюватиметься як і раніше.

“Зерновий коридор” знову відкрито, як і раніше... Міністр оборони росії шойгу подзвонив міністру національної оборони (Туреччини) Акару і сказав, що відвантаження зерна триватиме, як і раніше, починаючи з 12.00 сьогодні”, - сказав Ердоган.

У четвер, 3 листопада, «зерновим коридором» вирушать вісім суден з аграрною продукцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-