Зернова ініціатива як гуманітарна діяльність має бути відокремлена від поля бою - Міноборони Туреччини

Зернова ініціатива як гуманітарна діяльність має бути відокремлена від поля бою - Міноборони Туреччини

Укрінформ
Продовження зернової ініціативи важливе для вирішення глобальної продовольчої кризи. Це гуманітарна діяльність, яка має тривати незалежно від того, що відбувається на полі бою.

Про це йшлося в ході телефонної розмови міністра національної оборони Туреччини Хулусі Акара з міністром оборони України Олексієм Резніковим та міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим, повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву Міністерства національної оборони Туреччини.

«Дуже важливо продовжувати зернову ініціативу, яка зробила значний внесок у вирішення глобальної продовольчої кризи, безпечно відправивши близько 10 мільйонів тонн зерна тим, хто його потребує… Ініціатива з відвантаження зерна, яке є суто гуманітарною діяльністю, має бути відокремлена від конфліктних чинників», - цитує міністерство слова свого очільника в ході розмови.

Також Хулусі Акар вказав на те, що Чорноморський коридор набагато швидший і зручніший для транспортування зерна, ніж сухопутний.

Читайте також: росія має повернутися до «зернової угоди» та припинити війну - Держдеп

У ході розмови турецька сторона вкотре наголосила на тому, що Туреччина, як і раніше, продовжуватиме робити свій внесок у забезпечення миру в регіоні та гуманітарної допомоги на всіх рівнях.

Читайте також: російські військові кораблі не мають стосунку до охорони «зернових коридорів» - ООН

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня російська федерація заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, обґрунтувавши своє рішення атакою на кораблі чорноморського флоту у Севастопольській бухті, в якій вона звинуватила Україну та Велику Британію. Попри вихід росії із Чорноморської зернової ініціативи, 12 суден із зерном напередодні залишили українські порти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-