Штати в ООН: росія нав’язує дивні теорії змови, які вже давно втратили довіру

Штати в ООН: росія нав’язує дивні теорії змови, які вже давно втратили довіру

Укрінформ
Намагання росії змусити РБ ООН обговорювати її абсурдні твердження про начебто роботу в Україні таємних біологічних лабораторій – це марна трата робочого часу Радбезу шляхом поширення теорій змов, до яких уже всі втратили довіру.

Про це заявила в четвер під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Все, що пропонує росія, – це дивні теорії змови, які сьогодні більше не викликають довіри в порівнянні з тим, коли вони вперше були внесені на розгляд Радбезу шість місяців тому», - зауважила представниця США.

Читайте також: Британія про фейки рф щодо біологічної зброї: Скільки ще Радбез ООН терпітиме ці нісенітниці?

Вона підкреслила, що Україна не займається розробками у сфері біологічної зброї, а США не надають їй допомогу в цьому. Ба більше, твердження рф про те, що українські вчені начебто використовують птахів, кажанів і комах для поширення інфекцій в росії, є абсурдними вигадками.

«Такі види, навіть якби їх можна було використовувати в якості зброї, становили б рівнозначну загрозу для європейського континенту та для самої України»,- зауважила представниця США.

Читайте також: росія намагалася поширювати в Радбезі ООН фейки про «брудну бомбу»

Вона зазначила, що США допомагають Україні в роботі медичних лабораторій. Ця практика поширена й у інших країнах, які прагнуть захистити власне населення від інфекційних захворювань. Водночас США й Україна поважають Конвенцію про біологічну зброю та детально представили всі звіти на міжнародній зустрічі в Женеві минулого місяця.

Однак, продовжила представниця США, цього не можна сказати про росію.

«Саме москва тривалий час підтримувала програму біологічної зброї всупереч міжнародному праву. І саме москва має добре задокументовану історію використання хімічної зброї, а також покривання режиму Асада, який неодноразово застосовував хімзброю», - наголосила Томас Грінфілд.

Читайте також: Meta «відключила» мережу російської пропаганди, націлену на Європу

Вона вкотре підкреслила, що росія намагається відволікти Раду Безпеки від тих зловмисних дій, які вона сама чинить.

Як повідомляв Укрінформ, Рада безпеки ООН зібралася в четвер у Нью-Йорку на запит москви для обговорення російських фейків – про «військово-біологічну діяльність», а також підготовку «брудної бомби» в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-