Членство України в НАТО не має бути табу для Німеччини - глава Мюнхенської конференції

Членство України в НАТО не має бути табу для Німеччини - глава Мюнхенської конференції

Укрінформ
У нинішній геополітичній ситуації Німеччина не повинна більше виключати членства України в Північноатлантичному альянсі.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на DW, таку думку висловив Крістоф Гойсген, новий глава Мюнхенської безпекової конференції та багаторічний радник Ангели Меркель в інтерв’ю виданням медіагрупи Bayern.

На його переконання, унаслідок грубого порушення росією міжнародного права, ситуація у світі суттєво відрізняється від 2008-го року, коли Меркель не підтримала надання Україні плану дій з підготовки до членства в НАТО.

"Ми повинні подумати, які гарантії можемо дати Україні... Вважаю, що ми не повинні зараз більше виключати членства України в НАТО", - сказав Гойсген.

Читайте також: рф має пройти «депутінізацію» і виплатити репарації Україні - голова Мюнхенської конференції

За його словами, ядерні погрози путіна спрямовані передовсім на Німеччину - вони покликані посіяти страх та послабити підтримку України. "Ми повернулися до логіки холодної війни", - наголосив політик.

Водночас він висловив сумнів, що росія коли-небудь піде на застосування ядерної зброї: "Не можу уявити, що серед російських генералів є самогубці, які могли б виконати такий наказ".

Гойсген додав, що путін не хоче поставити себе в ситуацію тотальної світової ізоляції, а застосування ядерної зброї не пробачить росії навіть Китай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-