Штати підтримують співпрацю України й МАГАТЕ на тлі заяв рф про «брудну бомбу» - Блінкен

Штати підтримують співпрацю України й МАГАТЕ на тлі заяв рф про «брудну бомбу» - Блінкен

Укрінформ
США вітають і підтримують взаємодію між Україною й МАГАТЕ й для спростування брехливих заяв росії про начебто підготовку до застосування «брудної бомби» українською стороною на власній території.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це йшлося під час розмови держсекретаря США Ентоні Блінкена й генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, про яку повідомив речник Держдепу Нед Прайс.

«Держсекретар США привітав домовленість між МАГАТЕ й Україною на тлі фальшивих заяв росії про так звану «брудну бомбу», - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

За його словами, Блінкен і Гроссі обговорили загрози для глобальної безпеки, що «походять з незаконного й неспровокованого вторгнення росії в Україну». У цьому зв’язку глава Держдепу висловив глибоку вдячність МАГАТЕ «за зусилля в контексті українського питання», включно з реагуванням на ситуацію на Запорізькій АЕС.

Читайте також: Співпраця з МАГАТЕ дозволяє зірвати дезінформаційну кампанію рф щодо «брудної бомби» – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, представники МАГАТЕ погодилися відвідати на запит української сторони два ядерні об’єкти в нашій країні, аби пересвідчитися, що там немає жодної незаявленої діяльності та матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-