Співпраця з МАГАТЕ дозволяє зірвати дезінформаційну кампанію рф щодо «брудної бомби» – Кулеба

Співпраця з МАГАТЕ дозволяє зірвати дезінформаційну кампанію рф щодо «брудної бомби» – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вітає швидку відповідь генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі на запрошення відвідати ядерні об’єкти в України.

Про це глава української дипломатії заявив у Твітері, передає Укрінформ.

«Я ціную швидку відповідь Рафаеля Гроссі на наше запрошення. Невдовзі очікується прибуття експертів МАГАТЕ, які доведуть, що в України немає ні брудних бомб, ні планів їх розробки. Добре співробітництво з МАГАТЕ та партнерами дозволяє нам зірвати російську дезінформаційну кампанію «брудної бомби», - зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, Кулеба офіційно запропонував МАГАТЕ направити експертів на ядерні об’єкти України, щоб спростувати брехню рф про «брудну бомбу».

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що представники Агентства відвідають на запит України два ядерні об’єкти, аби пересвідчитися, що там немає жодної незаявленої діяльності та матеріалів.

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати «брудну бомбу» на власній території та підтвердивши непохитну підтримку нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-