росія цього разу не викрутиться з війною в Україні – віцеспікер фінського парламенту

росія цього разу не викрутиться з війною в Україні – віцеспікер фінського парламенту

Укрінформ
Фінляндія надішле експертів та профінансує їх роботу з розслідування порушень прав людини росією в Україні, в тому числі, вбивств цивільних.
Про це заявив перший заступник голови Парламенту Республіки Фінляндія Антті Рінне на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо визнати, що нам треба було бути набагато твердішими після незаконної «анексії» Криму, тому що зараз ми знаємо, який був план у путіна весь цей час. росія цього разу не викрутиться з цією війною. Вона нестиме відповідальність за серйозне порушення міжнародного права, порушення прав людини і гуманітарного права, в тому числі, вбивства цивільних», - сказав він.

Рінне підкреслив, що жертви мають отримати підтримку з боку Фінляндії, та оголосив, що його країна надішле експертів і профінансує роботи з розслідування російських порушень.

Парламентар додав, що Фінляндія буде підтримувати територіальну цілісність України, право України і кримських татар на самовизначення, надасть Україні підтримку гуманітарною та військовою допомогою, санкціями проти росії, допоможе у реконструкції України та на шляху нашої держави до Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, 24 – 25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.
Фото: Henrietta Hassinen / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-