Україна має право на повернення всіх окупованих рф територій – віцепрезидент ЄП

Україна має право на повернення всіх окупованих рф територій – віцепрезидент ЄП

Кримська платформа
Укрінформ
Європейський Союз ніколи не відмовиться від боротьби за деокупацію Криму та інших захоплених росією українських територій і надаватиме Україні необхідну для цього політичну, гуманітарну, військову та фінансову підтримку.

Про це заявив віцепрезидент Європейського парламенту Отмар Карас у виступі на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Карас зауважив, що окупація Криму росією у 2014 році мала бути тривожним сигналом, який мусив розбудити міжнародну спільноту.

«Це був дзвіночок про те, що путіну не можна довіряти, що путін не зупиниться, що путін – це загроза. Проте дехто з нас вважав, що цей протизаконний акт можна якось зупинити дипломатичними засобами. Це було і досі є неправдою. Замирення – це не те, як можна подолати путіна», - зазначив віцепрезидент Європарламенту.

Він констатував, що 24 лютого путін здійснив варварське вторгнення в Україну, тероризуючи, катуючи, вбиваючи невинних людей, бомблячи лікарні, школи та цивільні будівлі, вчиняючи воєнні злочини в Бучі, Маріуполі, Ізюмі та інших містах.

«Я хочу ще раз підкреслити позицію Європейського парламенту: міжнародне право, його принципи суверенності, незалежності, територіальної цілісності – це не предмет для компромісу. Всі незаконно окуповані росією українські території належать Україні. Ми ніколи не визнаємо так званих референдумів, які росія провела в Криму та в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. Ми ніколи не відмовимося від боротьби за деокупацію Криму та усіх інших незаконно анексованих українських територій. Україна має всі права на те, щоб здійснювати законний захист та повернути всі свої території в рамках міжнародно визнаних кордонів», - сказав Карас.

Він додав, що ЄС "безпрецедентно солідарно" відповідає на війну росії проти України, і це має і буде продовжуватися.

Читайте також: Повернення українського прапора в Крим означатиме прихід на півострів ЄС – Зеленський

«Ми будемо продовжувати запроваджувати санкції проти путіна і його союзників, таких як лукашенко. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну у гуманітарному, військовому та фінансовому напрямках, у тому числі у питаннях відбудови. Ми також будемо продовжувати підтримувати Україну політично на її шляху до Європи», - запевнив віцепрезидент Європарламенту.

Як повідомлялося, у хорватському Загребі розпочався перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи.

Напередодні у Загребі, в межах саміту, було проведено експертну дискусію з проблем деокупації Криму, загальної ситуації з правами людини на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-