Пелосі: США у двопартійному форматі підтримуватимуть Україну до перемоги

Пелосі: США у двопартійному форматі підтримуватимуть Україну до перемоги

Кримська платформа
Укрінформ
російський президент володимир путін запустив кампанію терору проти цивільного населення України задля ескалації війни, яку він розпочав і яку програє, однак США будуть у двопартійному форматі підтримувати Україну до перемоги, оскільки на кону сама демократія.

Про це заявила спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі у виступі на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пелосі зазначила, що вісім місяців з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну тривають порушення прав людини і воєнні злочини.

«путін запустив кампанію терору - ми бачимо удари по цивільних об’єктах, по містах, які покликані залякати український народ. Ми засуджуємо ці дії. путін намагається знищити енергетичні об’єкти України, позбавивши українське населення енерго- та водопостачання. Згвалтування та викрадення дітей як зброї війни – це виходить за межі правил і звичаїв ведення війни. путін проводить ескалацію війни, яку він розпочав і яку він програє», - сказала спікерка Палати представників Конгресу США.

У цьому контексті Пелосі зазначила, що країни цивілізованого світу пообіцяли підтримувати Україну та український народ.

«Ми визнаємо його сміливість у Криму та в інших містах, які путін спробував анексувати. Ми будемо надавати підтримку до перемоги, будемо продовжувати, поки перемога не буде досягнута», - запевнила спікерка Палати представників Конгресу США.

Вона зауважила, що з наближенням зими ситуація в Україні може загостритися, однак, за словами Пелосі, вона може зараз виступити з меседжем повної підтримки Сполученими Штатами України.

Читайте також: Позиція Байдена щодо невтручання сил США у війну в Україні не змінилася – Кірбі

Спікерка також зазначила, що Конгрес нещодавно проголосував про виділення додаткової гуманітарної та безпекової підтримки Україні.

«Це ключовий пріоритет – забезпечити, щоб США реагували на конкретні потреби і запити України на додаткові системи озброєнь, в тому числі РСЗВ», - запевнила вона.

Пелосі також привернула увагу до того, що Конгрес працює над тим, щоб притягнути росію до відповідальності, запроваджуючи сильні санкції проти її енергетичної системи і припиняючи нормальні торговельні відносини.

«Ми робимо це у двопартійному форматі, бо це необхідно, оскільки на кону сама демократія. Український народ б’ється за власну демократію і при цьому він б’ється за демократію в усьому світі. Як сказав пан президент Байден, ми будемо підтримувати вас і надалі», - наголосила Пелосі.

Вона зазначила, що США разом з глобальними партнерами приєднуються до заяви про єдність цивілізованого світу у підтримці України.

Читайте також: США відкриті до дипломатії для досягнення миру в Україні, але цього не хоче росія - Блінкен

«Ми говоримо про те, що необхідно покласти край російській окупації Криму та відновити територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах. Крим – це Україна», - заявила спікерка Палати представників Конгресу США.

Як повідомлялося, у хорватському Загребі у вівторок розпочався перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи.

Напередодні у Загребі, в межах саміту, було проведено експертну дискусію з проблем деокупації Криму, загальної ситуації з правами людини на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-