США відкриті до дипломатії для досягнення миру в Україні, але цього не хоче росія - Блінкен

США відкриті до дипломатії для досягнення миру в Україні, але цього не хоче росія - Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив готовність Сполучених Штатів до участі в «змістовній дипломатії» з росією, щоби покласти край війні в Україні, однак, за його словами, москва не демонструє навіть ознак такого бажання.

Про це він заявив у п’ятницю під час спільної пресконференції з главою МЗС Франції в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми розглядаємо і будемо розглядати всі засоби для просування дипломатії, якщо ми бачимо можливість просувати її в будь-який спосіб – звісно, ми завжди дивитимось на це»,- зауважив Блінкен.

Водночас, він підкреслив, що наразі росія «не демонструє жодних ознак бажання брати участь у змістовній дипломатії».

Читайте також: Через війну рф в Україні кількість людей на межі голоду може зрости на 70 мільйонів - Блінкен

Блінкен наголосив, що коли справа доходить до того, щоби припинити війну за допомогою дипломатичних зусиль, «це повністю залежить від того, чи дійде рф до точки, де вона дійсно зацікавлена в припиненні розв’язаної нею ж агресії».

У цьому зв’язку глава Держдепу підкреслив: «Ми не бачили жодних доказів цього на нинішній момент. Навпаки, ми спостерігаємо, як Росія подвоює й потроює свою агресію».

За словами Блінкена, тільки за останній місяць російське керівництво вдалося до мобілізації сотень тисяч росіян, які в очах путіна є просто гарматним м’ясом. Крім того, проведення фіктивних референдумів на тимчасово окупованих територіях України також вважається ескалацією з російського боку. Зараз – жахлива кампанія бомбардувань критично важливої цивільної інфраструктури в Україні.

«Тож, усе свідчить про те, що вони (росіяни – ред.) далекі від бажання брати участь у змістовній дипломатії. президент путін продовжує рухатися в протилежному напрямку»,- зауважив Блінкен.

Читайте також: Штати не вестимуть переговори з росією від імені України – Держдеп

Він також підкреслив, що український народ не лише проявляє надзвичайну мужність і витривалість, але й має значні успіхи й повертає свої землі, що є значною проблемою для путінського режиму та його зусиль.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що кремлівський лідер путін впав у відчай.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-