Джонсон планує й надалі просувати підтримку України країнами Заходу – FT

Джонсон планує й надалі просувати підтримку України країнами Заходу – FT

Укрінформ
Союзники колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона заявили, що той хоче зосередитися на просуванні підтримки України Сполученими Штатами та Заходом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Financial Times.

«Близькі союзники заявили, що… Джонсон хоче з користю використати позицію, яку він створив під час перебування на посаді (прем’єра Британії – ред.), як однієї з головних рушійних сил підтримки Заходу України у її війні проти росії. Вони сказали, що він планує провести більше часу у Вашингтоні, щоб лобіювати подальшу двопартійну підтримку України з боку США», - йдеться у публікації.

Один з друзів Джонсона заявив, що поки для таких цілей немає якоїсь офіційної посади, але експрем’єра «дуже непокоїть ситуація в Україні».

Читайте також: Борис Джонсон очолить групу дружби з Україною

Як повідомляв Укрінформ, Борис Джонсон, діставши підтримку 59 членів парламенту від торі, вирішив не брати участі у виборах.

У понеділок, 24 жовтня, стало відомо, що наступним прем’єр-міністром Великої Британії стане Ріші Сунак.

Джонсон з початку повномасштабного вторгнення росії неодноразово відвідував Україну та висловлював свою підтримку. Британія за прем'єрства Джонсона надала Україні фінансову, військову та гуманітарну допомогу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-