Зеленський припускає, що рф купує в Ірану дрони і ракети в обмін на сприяння ядерній програмі

Зеленський припускає, що рф купує в Ірану дрони і ракети в обмін на сприяння ядерній програмі

Укрінформ
російська федерація від початку повномасштабного вторгнення випустила по Україні близько 4,5 тисячі ракет і планує придбати в Ірану ще більше ракет і дронів, ймовірно, в обмін на сприяння іранській ядерній програмі.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-звернення до учасників Саміту демократії Haaretz, повідомляє Укрінформ.

«За вісім місяців повномасштабної війни росія застосувала майже 4,5 тисячі ракет проти нас. І запас ракет у них скорочується. Ось чому росія пішла шукати доступну зброю по інших країнах для продовження терору. Знайшла в Ірані», - зазначив глава держави.

Він поінформував, що за даними української розвідки, росія замовила в Ірані близько 2 тисяч «Шахедів» – одного виду іранської терористичної зброї, а ще – ракети, інші дрони.

Також, за його словами, приїхали іранські інструктори, щоб навчати росіян користуватися дронами.

«У мене запитання до вас: як ви думаєте, а чим росія платить Ірану за це? Невже Іран зацікавили просто гроші? Вірогідно, зовсім не гроші, а російське сприяння іранській ядерній програмі. Вірогідно, саме такий сенс їхнього альянсу», - підкреслив Зеленський, звертаючись до народу Ізраїлю.

Читайте також: За два тижні рф використала потужний запас ракет і перейшла на дрони-камікадзе – Повітряні сили

Як повідомлялося, 20 жовтня країни ЄС ухвалили нові санкції проти Ірану у зв’язку із поставками для росії дронів-камікадзе, які використовуються російськими загарбниками для атак на міста України, вбивства цивільного населення та руйнування критично важливої інфраструктури. Зокрема, до санкційного списку були включені 3 особи та 1 установа Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-