За два тижні рф використала потужний запас ракет і перейшла на дрони-камікадзе – Повітряні сили

За два тижні рф використала потужний запас ракет і перейшла на дрони-камікадзе – Повітряні сили

Укрінформ
У рф спостерігається дефіцит ракет, проте наразі ракети ще є, зараз ворог робить акцент на дрони-камікадзе.

Про це розповів начальник служби зв’язків з громадськістю Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Дефіцит уже спостерігається. Але наразі з інтервалом приблизно у тиждень вони по нас усе ж завдають ракетні удари. Нагадаю, перший раз це було 84 ракети, потім — 28.... Тож за два тижні противник використав доволі потужний запас ракетного озброєння. Крім того, бачимо загрозливу інформацію з Ірану про те, що противнику можуть бути надані ракети класу «земля-земля». Це — ще один виклик, ще одна загроза, і ми до цього готуємось", - сказав речник.

Відповідаючи на запитання, чому до 10 жовтня рф не так активно використовувала свій ракетний потенціал, речник висловив припущення, що ворог накопичував запас ракет на кораблях та підводних човнах, а також ракет повітряного базування Х-101.

Ворог зараз активно застосовує дрони-камікадзе, і "щодня ми збиваємо по 10–15 та навіть більше таких БПЛА", - наголосив він.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, які види іранських дронів рф застосовує в Україні

За словами речника, Повітряні сили та інші підрозділи Сил оборони вже здобули певне розуміння того, як найефективніше знищувати й іранські дрони-камікадзе, й крилаті ракети. "Безумовно, противник застосовує їх для того, аби виснажити нашу систему протиповітряної оборони, але ми успішно їх знищуємо і продовжуватимемо це робити й надалі", - запевнив Ігнат.

Як повідомлялось, українські військові у Херсонській області за пів години збили два російські ударні вертольоти Ка-52.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-