У Повітряних силах розповіли, які види іранських дронів рф застосовує в Україні

У Повітряних силах розповіли, які види іранських дронів рф застосовує в Україні

Укрінформ
росія застосовує для обстрілів України іранські безпілотники-камікадзе «Shahed-136», «Shahed-13» та «Mohajer-6».

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Було зафіксовано. «Shahed» є різні: є 136, є 131, який значно менший. У нього невелика бойова частина, і теж на нього треба витрачати певні ресурси. Зрозуміло, що дрон-камікадзе – це високоточна зброя, яка летить точно. Навіть якщо несе невеликий заряд, може влучити в критично важливу точку й нанести багато шкоди. Крім цих, звичайно, є ще ударні Mohajer-6. Їх збито щонайменше чотири. Один вцілів, і його вивчають наші фахівці», - розповів Ігнат.

Читайте також: Україна працює у двох напрямках, щоб зупинити постачання дронів з Ірану до рф – Арахамія

За його словами, з моменту першого застосування дрона-камікадзе, який збили у Куп’янську на Харківщині 13 вересня, було знищено 273 «Shahed- 136». Тобто, додав речник Повітряних сил ЗСУ, вже можна робити висновки, скільки ще є незбитих, які потрапили в ціль. «Це та цифра, яку вже можна скласти в голові, скільки вже застосовано в України цих дронів», - додав він.

Ігнат наголосив, що Повітряні сили збивають ці дрони усіма наявними силами та засобами. Україна змушена витрачати на них ресурси, зосереджувати увагу на безпілотниках, які виснажують.

Ця проблема обговорювалася на зустрічі у форматі «Рамштайн», в тому числі після масованих обстрілів у жовтні, коли росія використовує як ракети, так і дрони-камікадзе. «Дрони-камікадзе порівняно дешеві. Літають вони уночі. Ви бачите, час застосування. Учора 10, цієї ночі вже 16 дронів знищено. Літають уночі, значить, виявляти їх візуально немає можливості, а можна лише радіолокаційними засобами. Тобто, ці системи ще мають радари, які можуть радіолокаційно виявити ціль та їх знищити ракетою. Тому такі засоби потрібні. Якщо європейські партнери можуть допомогти будь-якими засобами вогневими, щоб не витрачати більше ресурсів саме на збиття дронів, було б добре», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-