У проєкті бюджету-2023 не передбачені кошти на вибори через воєнний стан в Україні – Корнієнко

У проєкті бюджету-2023 не передбачені кошти на вибори через воєнний стан в Україні – Корнієнко

Укрінформ
У проєкті закону про Державний бюджет на 2023 рік не передбачено кошти ані на місцеві, ані на парламентські вибори у зв’язку з воєнним станом в Україні.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко розповів в інтерв’ю інтернет-телеканалу «Ми – Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поки в країні воєнний стан, у нас немає можливості провести вибори. Це неможливо згідно з чинним законодавством та Конституцією, тому дійсно Міністерство фінансів не бюджетувало вибори», – сказав Корнієнко, уточнивши, що йдеться і про парламентські, і про місцеві вибори.

Водночас він зауважив, що в разі можливості проведення виборів Центральна виборча комісія звернеться до Міністерства фінансів, а Мінфін подасть до Верховної Ради проєкт змін до Державного бюджету щодо виділення грошей на виборчий процес.

Читайте також: Україна працюватиме над виключенням рф із Міжпарламентського Союзу - Корнієнко

Як повідомлялося, згідно з Конституцією України, чергові парламентські вибори відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень Верховної Ради України. Тобто наступні парламентські вибори мають відбутися у жовтні 2023 року, а наступні президентські вибори - навесні 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-