Україна працюватиме над виключенням рф із Міжпарламентського Союзу - Корнієнко

Україна працюватиме над виключенням рф із Міжпарламентського Союзу - Корнієнко

Укрінформ
Українська делегація працюватиме над виключенням російської федерації з Міжпарламентського Союзу під час наступної асамблеї, яка відбудеться навесні 2023 року.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко розповів в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Наступний крок, який ми плануємо і будемо пропрацьовувати з колегами під час наступної асамблеї (Міжпарламентського Союзу – ред.), що відбудеться навесні, стосуватиметься виключення російської федерації з цієї організації», - зазначив Корнієнко.

Він додав, що українська делегація працюватиме над виключенням росії за необхідною процедурою, а також переконуватиме у важливості цього кроку всіх членів союзу.

Перший віцеспікер наголосив, що позиція української влади дуже чітка - виключення російської федерації з усіх міжнародних організацій, у тому числі ООН, ОБСЄ.

Читайте також: Корнієнко закликав Міжпарламентський Союз негайно виключити росію зі складу організації

«Країна – агресивний терорист, країна, яка співпрацює з іншими терористичними країнами, зокрема з Іраном, не має права бути присутньої в міжнародних організаціях. Вона має стати вигнанцем», - резюмував Корнієнко.

Як повідомлялося, 145-та асамблея Міжпарламентського Союзу ухвалила екстрену резолюцію під назвою «Засудження вторгнення в Україну та подальшої анексії територій на захист територіальної цілісності всіх держав».

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-