Будь-який дипломатичний договір з рф нестиме українцям смерть - експертка Кримської платформи

Будь-який дипломатичний договір з рф нестиме українцям смерть - експертка Кримської платформи

Укрінформ
Будь-який дипломатичний договір з росією нестиме для українців фізичну смерть, тож мусимо захищати себе та свою свободу на полі бою.

На цьому наголосила заступниця голови Центру оборонних стратегій, членкиня Експертної мережі Кримської платформи Аліна Фролова у ході панельної дискусії першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

"Офіційна мета для росії у цій війні – знищення українців, тому у нас немає іншого варіанту, як захищати себе та свою свободу на полі бою. Будь-який договір з росією нестиме для українців фізичну смерть", - сказала вона.

Водночас Фролова зазначила, що Україна та світ протягом восьми років намагалися встановити діалог із рф, однак це призвело до ескалації конфлікту.

"Я не бачу дипломатичного вирішення цього питання, особливо у короткій перспективі. Це не наш вибір. Ми шукали протягом восьми років дипломатичні механізми. Однак це виявилося грою, правила якої нав’язувала росія, що призвело до більшої ескалації конфлікту", - підкреслила експертка.

Також вона наголосила, що тимчасова окупація Криму та тривала російсько - українська війна підвели світ до переосмислення системи міжнародних відносин. Водночас виявилася криза європейських цінностей, закладених після Другої світової війни. Зокрема, коли найменша політична спільнота мала право бути почутою на світовій арені.

"Певним чином світ почав забувати про цінності, що унаочнилося після окупації Криму. Усі наші партнери казали, "давайте обговорювати ситуацію Донбасу, але Крим – то трохи інше". Насправді тут немає нічого іншого. Крим – це територія України, і ми мали гарантії, які було порушено", - зазначила вона.

Читайте також: Зеленський: Якщо росія хоче перемовин, то має залишити нашу землю

Фролова підкреслила, що у протидії російській агресії світ має визнати, що власна обороноздатність - найбільш надійний інструмент, аніж домовленості та діалоги. На її думку, ця війна зумовить створення менших військових альянсів на противагу НАТО.

Кримська платформа – новий міжнародний консультаційно-координаційний формат, ініційований Україною. Вона спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим загрозам, посилення міжнародного тиску на кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні мирним шляхом. Діяльність Платформи офіційно започаткована на установчому Саміті в Києві 23 серпня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-