Зеленський: Якщо росія хоче перемовин, то має залишити нашу землю

Зеленський: Якщо росія хоче перемовин, то має залишити нашу землю

Укрінформ
Задля поновлення діалогу росія має залишити Україну в кордонах, закріплених у 1991 році.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час інтерв’ю канадським телеканалам CTV та CBC, передає Укрінформ.

"Аби говорити, потрібно відмотати до того моменту, коли наші держави говорили – а це було до війни, до 2014 року. З цієї точки можна спробувати вирішити питання дипломатичним шляхом", - сказав він.

Водночас Зеленський висловив упевненість у тому, що колись у росії буде керівництво, з яким Україна спілкуватиметься за умови відсутності війни і за рівноправного діалогу, а не ультимативного спілкування з боку рф.

"Чи буде повернення відносин, як до цієї війни? Упевнений, що ні. Вони забрали багато людей і життів. Суспільство їм цього не пробачить, але політичні відносини після повернення територій – залежно, якою ціною ми їх повернемо, – будуть. А суспільству ми не повинні диктувати, як ставитися до держави, яка вчора хотіла стерти вас зі світу", - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: рф хоче загострити продовольчу кризу - це агресія проти кожної людини на землі

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон висловив думку, що європейські країни та інші партнери України не можуть говорити від її імені, зокрема, з приводу повернення за стіл переговорів з рф. Саме Україна має обирати момент для повернення до переговорного процесу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-