Уряд Естонії затвердив принципи підтримки України у протидії агресії рф

Уряд Естонії затвердив принципи підтримки України у протидії агресії рф

Укрінформ
Уряд Естонії затвердив принципи політики стосовно російської агресії проти України, які полягають у безумовній підтримці нашої держави.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ERR.

На засіданні, що відбулося в четвер, члени естонського уряду підтвердили, що в умовах ескалації російської агресії важливо затвердити принципи безумовної підтримки України. "Допоки немає підстав припускати, що росія відмовилася від своїх стратегічних цілей у сфері зміни архітектури європейської безпеки та підпорядкування України, Естонія не підтримає передчасні мирні переговори", - заявив міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

Позиція Естонії полягає в тому, що попередньою умовою для переговорів, крім поваги до територіальної цілісності та суверенітету України, має стати згода росії на компенсацію заподіяних збитків і проведення незалежного суду над винними у злочинах агресії та воєнних злочинах.

Читайте також: Політика умиротворення росії привела до геноцидного типу війни - МЗС Естонії

Зазначається, що Естонія також готова взяти на себе ініціативу в підвищенні ціни агресії, міжнародній ізоляції росії, всебічній підтримці України та підкресленні принципу неприпустимості безкарності. "Крім оборони і гуманітарної допомоги, ми безумовно підтримуємо інтеграцію України в НАТО і ЄС", - сказав глава естонського МЗС.

Попри російські погрози ескалації, Естонія разом із країнами-однодумицями переконана в тому, що необхідно продовжувати підвищувати ціну агресії росії, ізолювати її на міжнародному рівні, надавати Україні військову, економічну й політичну підтримку та клопотати про юридичну оцінку злочинів, скоєних агресором.

Читайте також: Парламент Естонії готується оголосити росію країною-спонсором тероризму

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Кая Каллас заявила, що Естонія схвалила новий пакет військової допомоги Україні, який включає, крім боєприпасів, зимове спорядження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-