В МЗС пояснили, чому деякі країни утрималися від голосування за останню резолюцію ООН

В МЗС пояснили, чому деякі країни утрималися від голосування за останню резолюцію ООН

Укрінформ
Україна не сприймає аргументи 35 країн, які утрималися під час голосування за резолюцію «Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй», і буде працювати з ними.

Про це сказав речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Ніколенко заявив, що група країн, які утрималися, є якраз тією аудиторією, з якою Україна має активно працювати, аби в подальших ініціативах міжнародних організацій отримати голоси на свою користь.

За словами речника МЗС, ці 35 держав можна умовно поділити на три групи. Перша - це країни, які раніше або підтримували нас, або були нейтральними - і тут міністерство бачить найбільше перспектив на користь України. Друга - країни, які є представниками великих регіональних груп, що декларують свої наміри бути посередником, чим вони пояснюють своє утримання. Треті країни пояснюють свою стриману позицію тим, що мають активну військово-політичну ситуацію.

Читайте також: Байден про резолюцію ООН: Світ надіслав чіткий сигнал москві

«Звичайно, ми не сприймаємо ці аргументи. Ми будемо працювати з цими країнами для того, щоб вони змогли голосувати за резолюції», - сказав Ніколенко.

Дипломат також відзначив, що під час турне глави МЗС Дмитра Кулеби країнами Африки українська делегація відчула позитивну відповідь від держав. «Якщо ми подивимося на результати голосування, то в деяких країнах, у яких бував Дмитро Кулеба, ми змінили свою позицію на сприятливу. Раніше вони утримувались під час голосування за резолюції, а цього разу змінили і підтримали, тобто це є прямий наслідок української дипломатії», - наголосив речник.

Читайте також: Україну в ООН уперше підтримали декілька країн Африки – Кулеба

Він додав, що попри те, що міністр терміново повернувся до України 10 жовтня, спеціальний представник з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх продовжує турне і має відвідати ще п'ять країн континенту.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН у середу ухвалила резолюцію «Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй», яка засуджує російські псевдореферендуми на окупованих територіях України.

За резолюцію висловилися 143 країни, проти - п'ять, утрималися - 35.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-