Байден про резолюцію ООН: Світ надіслав чіткий сигнал москві

Байден про резолюцію ООН: Світ надіслав чіткий сигнал москві

Укрінформ
Ухвалена Генеральною асамблеєю ООН резолюція, що засуджує спробу росії анексувати окуповані території України, є чітким сигналом для москви.

Про це йдеться у заяві президента США Джо Байдена щодо ухвалення резолюції ГА ООН «Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту ООН, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні переважна більшість світу — нації з усіх регіонів, великих і малих, які представляють широкий спектр ідеологій і урядів — проголосували на захист Статуту Організації Об’єднаних Націй і засудили незаконну спробу росії силою анексувати територію України. Ставки цього конфлікту очевидні для всіх - і світ надіслав чіткий сигнал у відповідь: росія не може стерти з карти суверенну державу. росія не може змінити кордони силою. росія не може захопити територію іншої країни як свою. Україна має такі ж права, як і будь-яка інша суверенна держава. Вона повинна мати можливість вибирати своє власне майбутнє, а її народ повинен мати можливість мирно жити в її міжнародно визнаних кордонах», - йдеться у заяві.

Читайте також: Зеленський подякував світові за засудження псевдореферендумів

За словами Байдена, через майже вісім місяців розпочатої росією війни в Україні, світ продемонстрував, що він більш ніж будь-коли, згуртований і сповнений рішучості залучити рф до відповіді.

«Разом з Генеральною Асамблеєю ООН ми не потерпимо незаконних спроб анексії чи крадіжки сусідньої землі силою. Ми будемо відстоювати міжнародне право, Статут ООН, а також права та захист, які вони надають Україні та її народу – і кожній державі та народу всюди», - підсумував президент США.

Читайте також: Генасамблея ООН: російські псевдореферендуми на захоплених територіях не мають юридичної сили

Як повідомлялося, Генеральна Асамблея ООН у середу ухвалила резолюцію «Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй», яка засуджує російські псевдореферендуми на окупованих територіях України. «За» висловилися 143 країни, проти – 5, утрималися – 35. Проти голосували росія, білорусь, Північна Корея, Нікарагуа, Сирія.

Співавторами резолюції виступили близько 70 країн. Серед них – Україна, всі країни ЄС, Австралія, Грузія, Республіка Корея, Молдова, Чорногорія, Камбоджа, Велика Британія, М’янма, низка держав Латинської Америки та Тихоокеанського регіону.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-