ПАРЄ закликає провести саміт, на якому розглянуть відповідальність росії за агресію проти України

ПАРЄ закликає провести саміт, на якому розглянуть відповідальність росії за агресію проти України

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи закликала лідерів держав-членів РЄ провести саміт з пріоритетним порядком денним щодо відповідальності росії за воєнну агресію та підтримки України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у прийнятій 13 жовтня резолюції ПАРЄ за результатами термінових дебатів на тему: “Нова ескалація агресії російської федерації проти України”.

У резолюції, зокрема, зазначається: “Враховуючи безпрецедентну тяжкість агресії, здійсненої російською федерацією, як загрозу міжнародному миру та безпеці, міжнародному порядку, заснованому на правилах, міжнародному праві та найбільш фундаментальних цінностях, на яких ґрунтується Рада Європи, Асамблея закликає глав держав і урядів держав-членів Ради Європи зустрітися в рамках четвертого саміту в історії Організації і поставити на порядок денний питання відповідальності російської федерації як пріоритетне, а також питання підтримки України”.

Читайте також: ПАРЄ закликає росію дозволити міжнародним організаціям здійснити гуманітарні місії

Також Асамблея закликає ОБСЄ через Московський механізм або інші відповідні інструменти продовжувати оцінювати порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини, воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені в Україні; ситуацію з правами людини в рф та агресію рф проти Грузії та Республіки Молдова.

Крім того, з огляду на серйозність міжнародної ситуації, Асамблея закликає міжнародні організації розглянути відповідні заходи для запобігання використанню російським режимом персоналу російської національності як засобу підтримки агресії рф проти України, поширення неправдивої інформації і російських наративів на цю тему, а також впливу на політичні рішення цих організацій.

ПАРЄ ще раз підтвердила свою повну підтримку Україні та наголосила на важливості спільної роботи членів міжнародної спільноти для відновлення країни для її мирного та квітучого майбутнього.

Читайте також: ПАРЄ рішуче засудила спробу анексії росією українських територій

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи одностайно ухвалила резолюцію, у якій оголосила нинішній режим російської федерації терористичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-