ПАРЄ рішуче засудила спробу анексії росією українських територій

ПАРЄ рішуче засудила спробу анексії росією українських територій

Резолюція
Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи рішуче засудила спробу анексії росією українських територій, наголосивши, що це є порушенням міжнародного права.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться в ухваленій у четвер резолюції ПАРЄ за результатами термінових дебатів на тему: "Нова ескалація агресії російської федерації проти України".

У резолюції зазначається, що сповнені кричущим залякуванням виборців і організовані на передовій триваючого збройного конфлікту так звані референдуми, проведені в українських Донецькій, Херсонській, Луганській та Запорізькій областях між 23 і 27 вересня 2022 року, та незаконно проголосовані російською думою, є фарсом, який порушує міжнародне право та суперечить усім фундаментальним і процедурним стандартам, що застосовуються до проведення референдумів.

Читайте також: Резолюція ПАРЄ закликає створити систему притягнення рф та її лідерів до відповідальності

"Їх слід вважати недійсними та позбавленими будь-якої юридичної чи політичної сили", - підкреслюється в резолюції.

Асамблея наголошує, що "так само спроба анексії цих регіонів російською федерацією є порушенням міжнародного права".

"Парламентська асамблея рішуче засуджує цю явну спробу закріпити силою та примусом територію, що належить іншій суверенній державі, і підтверджує свою рішучу підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться у резолюції.

Читайте також: Резолюція ПАРЄ закликає прискорити створення Міжнародного трибуналу для росії

Також вказується, що схвалення російською думою незаконної спроби анексії ще раз доводить, що її не можна розглядати як рівноправного партнера серед вільних і чесно обраних парламентів демократичних країн.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Парламентська асамблея Ради Європи одностайно ухвалила резолюцію, у якій оголосила нинішній режим російської федерації терористичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-