Президент ввів у дію санкції РНБО проти Януковича, Курченка та Дерипаски

Президент ввів у дію санкції РНБО проти Януковича, Курченка та Дерипаски

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій проти експрезидента Віктора Януковича, ексміністра оборони Павла Лебедєва, а також олігархів Сергія Курченка та Олега Дерипаски.

Як передає Укрінформ, відповідний указ від 12 жовтня №694/2022 опублікований на сайті глави держави.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 12 жовтня 2022 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (додається)», - йдеться в указі.

Згідно з рішенням РНБО, санкції застосовуються до Януковича, Курченка, Дерипаски та Лебедєва. Санкції передбачають блокування активів зазначених осіб - а саме тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать їм, а також активами, щодо яких вони можуть прямо чи опосередковано (через інші фізичні чи юридичні особи) вчиняти дії, тотожні за змістом до права розпорядження ними. Санкції встановлено на 10 років.

Читайте також: Галущенко закликав світ терміново ввести санкції проти російської атомної галузі

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим Указом, покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Кабінет Міністрів України запропонував розширити санкції проти зрадників: експрезидента Віктора Януковича та ексміністра оборони Павла Лєбєдева, а також олігархів Сергія Курченка та Олега Дерипаски.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-