Резніков візьме участь у зустрічі міністрів оборони НАТО

Резніков візьме участь у зустрічі міністрів оборони НАТО

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, та проінформує урядовців країн-союзниць про першочергові потреби Збройних Сил України для захисту від російської агресії.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції напередодні зустрічі міністрів оборони Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Український міністр оборони Олексій Резніков приєднається до нас завтра, як для зустрічі Контактної групи по Україні під егідою США, так і для ділової вечері з міністрами. Разом ми розглянемо термінові потреби України… Це буде найкраща можливість, щоб обговорити деталі, та обговорити переліки обладнання, порівняти потреби України з тим, що союзники по Альянсу та країни-партнери можуть поставити. Робота в такому форматі триває вже кілька місяців», - сказав Столтенберг.

За його словами, Україна відчуває потребу у багатьох видах постачання, включаючи летальну зброю, - артилерію, броньовані автомобілі, протиповітряні та протитанкові системи, а також нелетальне обладнання, - пальне, зимовий одяг, системи зв’язку, та багато інших видів підтримки.

Читайте також: НАТО розгляне пропозиції надати Україні більше ППО – Столтенберг

«Існує термінова потреба у повітряній обороні, але також у багатьох інших системах, наприклад, у високоточних керованих боєприпасах, HIMARS та інших сучасних системах зброї стандарту НАТО. Ми бачимо, які зміни вони привносять, і ми бачимо, що українські солдати здатні використовувати ці сучасні системи дуже ефективно, досягаючи результатів на полі бою», - зауважив керівник Альянсу.

Він підкреслив, що йдеться не лише про постачання для України нових та сучасних систем озброєння, але забезпечення вже існуючих зразків пальним та боєприпасами.

«Вони (українці – ред.) мають потребу майже в усьому. Союзники надають їм безпрецедентну підтримку, тому що розуміють: ми маємо моральні, політичні та безпекові інтереси в тому, щоб Україна виграла цю війну проти президента путіна», - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, 12-13 жовтня у Брюсселі відбудеться засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, а також зустріч Контактної групи по Україні під егідою США.

Урядовці НАТО оцінять сучасний стан спроможностей Альянсу з оборони та стримування, зважать на заходи із захисту критичної інфраструктури з урахуванням саботажу на трубопроводах «Північного потоку» та розглянуть шляхи продовження та посилення військової допомоги для України у реалізації її права на самооборону проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-