НАТО розгляне пропозиції надати Україні більше ППО – Столтенберг

НАТО розгляне пропозиції надати Україні більше ППО – Столтенберг

Відео
Укрінформ
На тлі варварських атак, які росія здійснює проти цивільного населення та цивільної інфраструктури України, союзники по НАТО зважать на збільшення поставок в Україну засобів протиповітряної оборони та іншого військового обладнання для реалізації її права на самооборону.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції напередодні зустрічі міністрів оборони Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Я вітаю нещодавні оголошення країн-союзниць надати більш розвинуті системи протиповітряної оборони та інші спроможності для України, тож я сподіваюся на подальші поставки. Наше послання є очевидним – НАТО стоїть поряд з Україною, і буде робити це так довго, скільки це буде необхідним. президент путін розпочав цю війну, він має її завершити, шляхом виведення своїх сил з України. Президент лукашенко має припинити втягування білорусі в цей злочинний конфлікт», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що Україна просувається вперед та продовжує досягати суттєвих результатів у відбитті агресії. Натомість росія дедалі більше вдається до жахливих та невибіркових атак проти цивільних людей та проти критичної інфраструктури.

«президент путін терпить поразку в Україні. Його спроба «анексії», часткова мобілізація та безумна ядерна риторика представляють найбільш суттєву ескалацію з початку війни, і це свідчить, що ця війна не проходить так, як планувалося», - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, 12-13 жовтня у Брюсселі відбудеться засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, а також зустріч Контактної групи по Україні під егідою США.

Читайте також: Ознак готовності росії застосувати ядерну зброю наразі немає - британська розвідка

Урядовці НАТО оцінять сучасний стан спроможностей Альянсу з оборони та стримування, зважать на заходи із захисту критичної інфраструктури з урахуванням саботажу на трубопроводах «Північного потоку» та розглянуть шляхи продовження та посилення військової допомоги для України у реалізації її права на самооборону проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-