Кислиця на Генасамблеї: ООН або відновить свій авторитет, або зазнає остаточного краху

Кислиця на Генасамблеї: ООН або відновить свій авторитет, або зазнає остаточного краху

Укрінформ
Організація Об’єднаних Націй нині перебуває на переломному етапі, коли вона або відновить свій авторитет, або зазнає остаточного краху.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця представляючи на засіданні надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї проєкт резолюції «Територіальна цілісність України: відстоювання принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй», в якій засуджуються російські псевдореферендуми на українській території, передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«росія нині докладає всіх зусиль, щоб повернути нас у 1930-і роки, коли Гітлер знищував суверенні держави шляхом вторгнення, фейкових референдумів і аншлюсу. І зараз ми перебуваємо на переломному етапі, коли ООН або відновить свій авторитет, або зазнає остаточного краху», - сказав Кислиця.

Читайте також: Генасамблея ООН почне дебати щодо резолюції про невизнання російських «референдумів» в Україні

За російською делегацією, коли вона входить до Генеральної Асамблеї, «тягнеться кривавий слід, а зал наповнюється духом тління людської плоті», зазначив він.

Псевдореферендуми в чотирьох регіонах України, наголосив Кислиця, становлять екзистенціальну загрозу ООН та її Статуту.

Нормальній людині важко зрозуміти логіку путіна та його поплічників, пояснив він. Спочатку він заявляє про захоплення території сусідньої суверенної держави під приводом «захисту місцевого населення», а потім убиває це населення десятками ракет.

Читайте також: Зеленський поінформував генсекретаря ООН про масштаби та наслідки чергової атаки росіян

За словами Кислиці, псевдореферендуми слугують елементом російської агресії проти України, що стало відповіддю на «успішний процес звільнення окупованих українських територій на сході і півдні країни».

Він зазначив, що хоча Україна є безпосередньою метою російських атак на місцях, «у кінцевому рахунку на карту поставлено наше майбутнє, яке не може бути забезпечене окремими країнами або регіональними угодами, якщо ООН відсунута на задній план глобальних процесів».

Читайте також: Генсек ООН глибоко шокований ракетними ударами рф по українських містах

Кислиця нагадав, що терористична росія в понеділок обстріляла Київ та багато інших українських міст по всій країні щонайменше 84 ракетами та двома десятками безпілотних літальних апаратів. Цілями, які міністерство оборони рф визнало законними, слугували енергетичні об'єкти, житлові будинки, школи та університети, музеї та перехрестя в центрах міст, сказав він.

«Зазнаючи поразок на полі бою, росія зганяє це на мирних жителях українських міст», - додав Кислиця, наголосивши, що росія – «терористична держава, яку необхідно стримувати найрішучішими способами».

Читайте також: Ракетна атака на Україну: конвульсії ворога – від розуміння програшу у війні

Одинадцята надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН 10 жовтня розпочалась із розгляду проєкту резолюції про невизнання псевдореферендумів на окупованих росією територіях України.

російська делегація зробила спробу шляхом маніпуляцій нав’язати таємне голосування за документ, сподіваючись на більшу кількість голосів, проте переважною більшістю голосів її пропозиції були відхилені.

Голосування за проєкт резолюції очікується в середу, 12 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-