росія хоче засекретити голосування ООН про «приєднання» територій України - AP

росія хоче засекретити голосування ООН про «приєднання» територій України - AP

Укрінформ
Делегація рф при ООН виступила з ініціативою провести в закритому режимі голосування на Генеральній Асамблеї резолюції, ініційованої США й Албанією, щодо засудження фіктивних референдумів та незаконного рішення рф щодо «анексії» частини українських територій.

Про це йдеться в повідомленні агентства АР, передає Укрінформ.

«росія закликала провести наступного тижня таємне голосування резолюції, підтриманої Заходом», - зазначається в повідомленні.

При цьому зауважується, що таким чином рф, «вочевидь, сподівається отримати більше голосів на підтримку з-поміж 193 країн Генеральної Асамблеї», якщо їхні голоси не будуть публічними.

Читайте також: Європейська економічна комісія ООН допоможе Україні у повоєнному відновленні

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня рф скористалася правом постійного члена та застосувала вето під час голосування резолюції, ініційованої США й Албанією. Документ засуджував незаконні псевдореферендуми, проведені на українській території, закликав усіх членів Організації не визнавати жодних змін статусу України, а також вимагав, щоби росія негайно вивела свої війська з України.

За словами постійної представниці США при ООН Лінди Томас-Грінфілд, після очікуваного блокування росією документа в Радбезі, резолюція буде проголосована на Генеральній Асамблеї ООН, де немає права вето.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-