росія скоро постане перед вибором: виробляти зброю чи забезпечувати рівень життя - Яценюк

росія скоро постане перед вибором: виробляти зброю чи забезпечувати рівень життя - Яценюк

Укрінформ
росія вже найближчим часом постане перед вибором: продовжувати виробляти танки і снаряди, втрачаючи лояльність і підтримку росіян, які бідніють, або ж забезпечувати рівень життя у країні, скорочуючи видатки на війну.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив експрем'єр-міністр України, лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у Фейсбуці.

"Тільки у вересні видатки так званого "фонду национального благосостояния" рф майже зупинилися, зменшившись у 14 разів порівняно з попередніми місяцями.

Цей фонд наповнюється, зокрема, за рахунок додаткових доходів від нафтогазового комплексу й з нього здійснюється підтримка пенсійних програм та економіки рф.

Водночас, росію очікує нове потрясіння у зв'язку з обмеженнями восьмого пакету санкцій ЄС на ціну рос. нафти для "третіх країн", яка перевозиться морем. Самі ж країни ЄС з 5 грудня відмовляться від російської нафти, що доставляється морськими шляхами", - написав Яценюк.

За його прогнозом, наступним санкційним кроком має стати запровадження ліміту на ціну російського газу.

Читайте також: путін міг би закінчити війну сьогодні шляхом виведення військ з України - Білий дім

"У путіна залишається ще один варіант - друкувати гроші і за рахунок інфляції балансувати державні фінанси. Але результат буде той самий - скочування росії у ріст цін і бідність населення", - вважає політик.

Водночас він наголосив, що санкційна політика щодо росії приносить результат. "А це значить, що перемога все ближче", - переконаний Яценюк.

Як повідомляв Укрінформ, за даними британської розвідки, в росії наростає критика міноборони після невдач на полі бою в Україні упродовж останніх двох тижнів - все більше відомих в росії людей починають критикувати військове керівництво рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-