путін міг би закінчити війну сьогодні шляхом виведення військ з України - Білий дім

путін міг би закінчити війну сьогодні шляхом виведення військ з України - Білий дім

Укрінформ
президент рф володимир путін розпочав російсько-українську війну, і він міг би її закінчити вже сьогодні, вивівши свої війська з України.

Як передає Укрінформ, про це в програмі «This Week» телеканала ABC News заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Що я можу вам сказати, це те, що пан путін розпочав цю війну, і пан путін міг би закінчити її сьогодні, просто вивівши свої війська з країни. Він той, хто вирішив розпочати цей конфлікт, і він може вирішити покласти йому край. Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася. Вона вже триває надто довго», - сказав він.

За словами Кірбі, нині ж путін демонструє своїми рішеннями, що не збирається зупинятися.

«Нині путін не показує жодних ознак того, що він готовий це (закінчити російсько-українську війну – ред.) зробити. Насправді ж навпаки, призвавши сотні тисяч резервістів, політично анексувавши або, принаймні, намагаючись анексувати чотири регіони України, він демонструє всі ознаки того, що він йде далі, що він хоче продовжувати цю війну»,- зазначив він.

Читайте також: Моравецький: кремль готує нові провокації, Україні треба допомагати зброєю та фінансами

Кірбі додав, що американські чиновники майже щодня спілкуються зі своїми українськими колегами, і Вашингтон продовжуватиме надавати Києву безпекову допомогу.

«Ви бачили, як кілька днів тому президент (Байден – ред.) схвалив ще понад 600 мільйонів доларів на додаткові HIMARS і гаубиці, інші боєприпаси та деякі транспортні засоби, тактичні машини. Ви побачите, як ми продовжуватимемо робити це й надалі», - заявив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, учора, 8 жовтня, делегація зі Сполучених Штатів Америки відвідала Київську область та оглянула місця скоєння воєнних злочинів військовослужбовцями російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-