російського посла викликали до МЗС Польщі через псевдореферендуми в Україні

російського посла викликали до МЗС Польщі через псевдореферендуми в Україні

Укрінформ
До МЗС Польщі в понеділок було викликано посла росії Сергія Андрєєва у зв’язку з проведенням на захоплених територіях України псевдореферендумів.

Про це в ефірі TVN24сказав заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

“Сьогодні об 11-й (12-й за київським часом – ред.) посол Сергій Андрєєв буде в Міністерстві закордонних справ у зв'язку, звичайно, з діями росії минулого тижня. Йдеться про псевдореферендуми, про спроби анексувати територію іншої держави, в даному випадку України”,- підкреслив Пшидач.

Він додав, що під час розмови буде представлена польська позиція, яка концентруватиметься на невизнанні цих рішень росії.

Заступник глави польської дипломатії зауважив, що на європейському рівні було вирішено приблизно у той самий час запросити послів росії до МЗС країн ЄС, аби висловити їм свою незгоду з останніми діями росії в Україні.

Читайте також: Коли на території повертається український прапор, про фарс з анексіями ніхто не згадує - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, в суботу послів росії викликали до МЗС Швеції й Данії.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Фото: TVN24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-