Швеція і Данія засуджують спробу анексії територій України - до МЗС викликали російських послів

Швеція і Данія засуджують спробу анексії територій України - до МЗС викликали російських послів

Укрінформ
До МЗС Швеції і Данії викликали послів росії у цих країнах Віктора Татарінцева та Володимира Барбіна з приводу рішення кремля про "приєднання" захоплених українських територій.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення зовнішньополітичних відомств двох країн.

Зокрема, міністр закордонних справ Швеції Анна Лінде поінформувала у Твіттеріпро виклик посла росії, щоби засудити незаконну спробу анексії територій України.

“Це неприпустиме порушення міжнародного права. Підтримка України з боку Швеції є непохитною”, - заявила Лінде.

Своєю чергою в МЗС Данії повідомили, що міністр закордонних справ Єппе Кофод назвав спробу путіна анексувати частину українських територій “повним божевіллям”.

Читайте також: Україна звернулася до Міжнародного суду ООН через спроби росії анексувати нові території

“Так звані «референдуми» на сході України не мають легітимності, порушують міжнародне право та всі цінності, які ми обстоюємо. Данія ніколи не погодиться на спроби росії змінити кордони України за допомогою військової сили. Це має бути абсолютно зрозумілим для кремля. Тому я вирішив викликати на розмову посла росії”, - заявив Кофод.

Як відомо, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-